Sykkelen du kan sykle og fly over vann med

Manta5 hydrofoiler XE-1 er verdens første hydrofoil-sykkel som kjører over vann. Sykkelen er utviklet av Manta5 i New Zealand og gir deg en unik opplevelse på vann, få har prøvd før deg. Stillegående og lydløs kan du nå utforske spenningen ved å sykle på åpent vann – ingen veier, ingen trafikk.

På samme måte som en båt kan sammenlignes med en bil, og en jetski med en motorsykkel, fantes det ikke sykler som kunne kombinere sykling og vannsport i potongstil. Det ville gründeren Guy Howard – Willis gjøre noe med. Altså koble sykkelopplevelsen med vann og vannsport.

Han samlet noen av de beste ingeniørhjernene for å kunne designe noe som er tro mot en autentisk sykkelopplevelse. Når det kommer til fysikk, så er hydrofoiler mer et fly, enn en sykkel. Akkurat som å designe et fly, måtte designteamet ha forståelse og ta hensyn til forholdet mellom vekten til syklisten vs. løft fra hydrofoil-vingene. Etter åtte år med utvikling av prototyper ble Manta5 Hydrofoiler XE-1 presentert på verdens største elektronikkmesse, CES i Las Vegas og vant i 2017 designpris i kategorien, «Best design awards».

Hydrofoiler XE-1

Hydrofoiler XE-1 er et høykvalitetsprodukt som er bygget opp av en lett og solid aluminiumsramme som tåler saltvann, med hydrofoiler i karbonfiber og propell. Den fremste hydrofoil-vingen har en bredde på 1,2 meter, mens den bakre har et mål på 2 meter. Sykkelen veier rundt 30 kg, og er lett nok til å bære på skulderen når du går avstanden mellom bilen og vannet. Montering og demontering gjør du enkelt i løpet av noen minutter, om du vil transportere den i bil.

Sykkelen kan sammenlignes med en elsykkel. Den drives med pedalkraft og kan gi opptil 460 watt elektrisk kraft ved pedalhjelp. Selve batteriet er plassert på midten av sykkelen og er IPX8 klassifisert, noe som gjør at den tåler vann. Batteriet er lett å lade og gir en sykkeltid på 1-4 timer, avhengig av førerens vekt, værforhold og pedalbruk. Jo hardere du selv jobber, jo lengere kan du sykle.

Topphastighet på opptil 21 km/t

Topphastigheten er hele 21 km/t og du kan enkelt justere deg mellom syv forskjellige nivåer for hvor mye kraft motoren skal generere. Med Manta5 sin egen app, kan du utforske sykkelens driftsstatus og batterinivå for å nevne noe. Med utvalgte Garmin enheter, kan du også koble opp for å loggføre sykkelturen og måle pulsen mens du sykler over vannet.  

Med en Hydrofoiler XE-1 fra Manta5 kan du sykle på både elver, innsjøer og hav. Takket være den fremre gaffelen, beveger den seg fint igjennom bølger og krusninger i vannet.

Trening på vann

Å mestre hydrofoilsykling er som å lære sykling på nytt. Det kan ta noen forsøk, men når du først

finner teknikken, blir dette noe av det morsomste du kan oppleve på vann.

Dette er altså sykkelen som passer for et bredt spekter av treningsnivåer, hvor du kan utforske kystlinjer, trene på vann, eller cruise langs innsjøen med venner og familie.

Hydrofoilsykkelen passer for et bredt spekter av kondisjonsnivåer og kroppstyper. Hvis du kan sykle og svømme, vil du også mestre syklingen av Manta5 Hydrofoiler XE-1.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print