Det første av sitt slag: Dette er Norges første ambulanse for hest

I forbindelse med Norwegian Horse Festival på Lillestrøm, ble Norges første ambulansehenger for hest presentert. Hengeren er et samarbeidsprosjekt mellom Ifor Williams og Bjerke Dyrehospital.

Bygget med en mobil undersøkelsesboks

– Ambulansehengeren er utstyrt med en mobil undersøkelsesboks, hvor hestene kan bli behandlet. I undersøkelsesboksen er det magebelter, så hester med brudd kan heises opp og avlaste beinene under transport. Boksen vinsjes inn i hengeren, som også er utstyrt med ekstra belysning, ventilasjon og medisinskap, forteller Tore Sannum, initiativtaker og daglig leder på Bjerke Dyrehospital.

Han berømmer også samarbeidet med tilhengermerket.

– Dette har vært så kult og så viktig, og nå kan vi endelig vise frem resultatet. Sammen med Foss Mekaniske Verksted har vi fått til en konstruksjon som er imponerende og innovativt, sier Kim Brandsnes som er markedssjef hos Ifor Williams.

Modellen bak hesteambulansen er flaggskipet HBX511.

– I over 60 år har Ifor Williams produsert tilhengere av høy kvalitet og hesteeiere over hele Europa har anerkjent de ikoniske hestehengerne. Jeg tror nok bakgrunnen er både sikkerheten, det praktiske og påliteligheten som merket er kjent for som har gjort dem populær, forsetter Brandsnes.

Hengeren vil stå på Bjerke Dyrehospital og kan lånes ut til arrangører for selvkost. Hengeren skal være «klinikk-nøytral», med ønske om at hestene kan transporteres til nærmeste klinikk for videre behandling.

Med dette har hestenæringen fått et nytt tilbud som gjør at skadde eller alvorlig syke hester kan komme til behandling trygt og effektivt.  

-Hester tilført kompetanse gjennom avl, trening og konkurranse kan ikke sammenlignes med produksjonsdyr. Derfor er denne hengeren et viktig bidrag til å profesjonalisere hesteholdet i Norge, avslutter Sannum. 

I tillegg til Ifor Williams og Bjerke Dyrehospital så har Duenger, Agria, Andresen Dressage og Danske Bank bidratt med midler til prosjektet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print